Hilsen fra Hava, lederen ved Neve Michael i Israel 23.oktober


Her kommer en liten hilsen fra Hava, lederen ved Neve Michael Children’s Village.

Hver morgen våkner vi med så mange forskjellige følelser i våre hjerter. Vi har bekymringer, vi har frykt. Og så er vi stolte. Vi er så stolte av folket vårt som står sammen. Vi er så stolte av soldatene våre som risikerer sitt liv. Og vi er stolte av dere – våre fantastiske, fantastiske venner og givere som hjelper oss hele dagen, hver dag. Det er dette som forener oss – vi er ett folk. Jeg trenger at dere fortsetter å hjelpe oss, det gjør jeg virkelig. Vi må sette opp noen flere trygge rom på Neve Michael, og vi må gjøre det nå. Vi trenger håp for våre foreldreløse barn, og våre emosjonelt foreldreløse barn. I morges ga jeg én av gruppene noen lommepenger, så de kunne kjøpe noen småting – for å gjøre dem glade. De hadde sånn en lykke, sånn en glede. Og så ringte husmoren meg: «Du ga Hadassah og søstrene hennes så mye glede, men 10 minutter senere fikk vi en telefon om at storebroren hennes hadde blitt drept». Dette er Israel i dag. Dette er vår verden – lykken, frykten, gleden, stoltheten. Vi trenger dere! Og jeg kan aldri takke dere nok for at dere er med oss. Vær så snill, fortsett å være med oss!

Gud velsigne dere og Shabbat Shalom!

Nøden er stor, og krigen gjør det ikke lettere for de allerede sterkt, traumatiserte barna. De er veldig redde! Mange av dem som tidligere har bodd her, er nå i frontlinjen og forsvarer landet sitt. Av disse har flere av dem også søsken som nå bor på Neve Michael Children’s Village.

Harilastiftelsen Håp skulle etter planen ha vært i Israel nå i disse dager, på sin årlige høsttur. I går var det planlagt et besøk til Neve Michael Children’s Village. Det meldes om barn som hadde store forventninger, og hadde forberedt både sang og andre innslag. Ordføreren i Pardes Hanna ville også ha møtt opp for å overrekke Steinar en gave. Dette som takk for det han, Alfhild og stiftelsen gjør, for alle guttene og jentene ved Neve Michael Children’s Village.

La oss be for dem!

Og om du har lyst å gi en gave til dette arbeidet, så kan dette kontonummeret benyttes: 3000.20.47817