Torsdagsklubben i Eiken


Torsdagsklubben i Eiken

Sigbjørn Handeland fra Eiken i Vest –Agder, er en primus motor i “Harilastiftelsen Håp”. Han har vært med som styremedlem en del år.

Sigbjørn og kona Erna har et brennende engasjement for Russland, og også for menneskene rundt seg.

Sigbjørn forteller at han høsten år 2000 var med Steinar og Alfhild Harila på en hjelpesendingstur til Russland. Motivasjonen var kanskje ikke den største før han reiste. Det som skjedde på bussturen til Russland kan vel ikke beskrives med ord. Noe skjedde i hjerte. Det begynte å “brenne”. En ny brann for Jesus og Guds ord. Hendelsen ble en forandring i livet til Sigbjørn.

Etter denne hendelsen har det blitt mange turer til Russland. Sigbjørn er utdannet bygningstekniker/bygningsmann, og har i flere år sammen med familien arbeidet/drevet firmaet Eiken Hytter AS i Eiken.

På grunn av sine mange byggeprosjekter i Russland, er stiftelsen “Hjelp til Russland” avhengig av en person som er byggekyndig av flere personer, samt har fortløpende gjennomgang/oppfølging av byggeprosjekter. Dette er også krav fra Russland. I følge Steinar Harila var det et under at Sigbjørn ble kalt av Gud når han trengte en bygningsmann. All ære til Gud!!

“Torsdagsklubben” i Eiken begynte i det små for ca 12 år siden forteller Sigbjørn. I ettertid ser han Guds hånd over dette også. Det startet med at noen menn møttes en gang i uken for et litt sosialt behov. De lagde ting sammen i hallen til Eiken Hytter AS. De kjente etter hvert et behov for å samle inn penger til et godt formål. De startet med basar til inntekt for litt forskjellige formål. Etter hvert ble det full fokus på Harilastiftelsen Håp

Torsdagsklubben samles på torsdager. Klubben har holdt ut i mange, pga at guttene selv kjenner at de vil dette. Det er også av veldig stor betydning at Eikås Sagbruk og andre bedrifter leverer gratis snekkervarer til klubben. Klubben samles først til litt snekring i hallen, deretter for mat hjemme hos Erna og Sigbjørn. Erna står for matlagingen. Menn i alle aldre stiller opp. Det er ingen begrensning hverken i alder eller hva det snakkes om. Det blir delt et lite ord fra Bibelen med en bønn før maten. Samtaler og Humor er viktig i Torsdagsklubben. Mange føler at det er for “høye terskler” i menighetene. De kommer ikke til. Torsdagsklubben gir en mulighet til samtale og treff på et lavere nivå. Det har i løpet av årene vært innom mange menn. I snitt er det ca 10 som kommer hver torsdag. Det er en utrolig flott opplevelse å dele troen på Jesus.

Torsdagsklubben er en “Sosial Happening”. Mange kommer for å treffe hverandre.Klubben samler inn midler for å hjelpe medmennesker i nød, samt gi informasjon om arbeidet. Det er veldig konkret og det kjennes godt å kunne bidra på den måten i følge klubben. Både med å lage ting, ha basar og lodde ut, samt formidle penger til akkurat dette formålet. Det gir en god hjerte følelse til et konkret formål.

Torsdagsklubben har i mange år hatt en årlig basar til inntekt for Harilastiftelsen Håp. Det samles inn mellom kr 2 – 300 000,- hvert år. Bedehuset er stappfullt av mennesker. Ca 400 personer kommer innom. Oppmøte er stort fra flere av bygdene rundt. Alle ønsker å vinne de flotte hyttene, hagemøblene og mye annet, samt å treffe venner. Vi må ikke glemme damene” til “gutta”. De lager 2000 smørbrød, – kaker og mye godt til hver basar!!!

BASAREN I 2015 ER: 25. april – Eiken Bedehus kl 19.00.! Taler: Steinar Harila. Sang og Musikk. Denne opplevelsen må du få med deg! Ta evt. kontakt med Steinar Harila, e-mail: Steinar@sharila.no for evt. å bli med buss fra Kr.sand. Gevinster mottas med takk. Vil du være med å selge lodd til basaren, kan du ta kontakt med Sigbjørn Handeland.

Gevinster på loddbok: Lekehytter, Hagebord, Hagestoler, Gyngestol til barn, Grill, Trillebår i tre, Gyngehest i tre, Barnesykkel, Fjernstyrt bil.

Inntekten går til Hjelp til Russland: Konto 2801 19 97904

Er du en mann som er interessert i være med en kveld i Torsdagsklubben til fornyelse, glede og velsignelse: Ta kontakt med:

Sigbjørn Handeland : e-mail: sh@eikenhytter.no. Tlf. 948 94 316

Vi ønsker torsdagsklubben Lykke til videre i arbeidet!