Nødrop fra Nytt Liv senteret i Russland


Kjære gode venner. Dersom dere vil lese dette nødropet fra Nytt Liv senteret i Russland så håper vi dere vil hjelpe oss med dette. De kan vel neppe klare seg uten varme i vinter heller. Vi vil gjerne hjelpe om vi får mulighet. Vil du sende en gave til dette så hjelper du direkte. Må Gud velsigne dere alle rikt.
Gaven kan sendes til konto nr.3080.32.71530 eller Vipps nr.59695
Mvh
Steinar

Kjære Steinar og alle brødre og søstre i Harilastiftelsen «Håp»!

Teamet fra Nytt Liv senteret uttrykker vår dype takknemlighet til deg for deres mangeårige deltakelse i vår tjeneste. Vi takker Gud for kjærligheten og omsorgen Han viser oss gjennom dere! Takket være deres langsiktige og konstante hjelp har senteret vårt vært varmet opp med KUL i mange år om vinteren!
I dag bor mer enn 200 mennesker i to territorier i sentrum. Dette er arbeidere med familier, barn og alle de som går på rehabilitering her. Hvert år prøver vi å forberede vinteren best mulig og så effektivt som mulig. Vi høster ved i tillatte (små) volum, utfører forebyggende vedlikehold, gjør inspeksjoner av varmeutstyr og planlagte reparasjoner, samt kontinuerlig overvåking av våre lokaler slik at det er god isolasjon og minst varmetap.
Nå er situasjonen i landet vårt veldig spent, vi er redde for tøffere sanksjoner, og som et resultat, innføring av restriksjoner på bankoverføringer for enda flere banker. Det er også innført restriksjoner på avskoging. Vi ble kontaktet av direktøren for et kullleverandørselskap som vi har samarbeidet med i mange år. Han snakket om alle vanskelighetene, så vel som det faktum at på bakgrunn av de rådende økonomiske realiteter, på slutten av oktober (nærmere fyringssesongen), vil kullprisene stige igjen. Og mest sannsynlig vil også transportkostnadene gå opp. For øyeblikket har dette selskapet 500 tonn kull, som det er klart til å reservere til Nytt Liv senteret til de gamle prisene. Han er godt kjent med arbeidet i senteret vårt og setter pris på bidraget vi gjør for å redde mennesker. Prisen på ett tonn kull er for tiden mindre enn i fjor og er 100 euro (i 2022 var den 135 euro), dette skyldes forskjellen i valutakurser. Kjøpet av 500 tonn kull, inkludert levering, vil koste 50.000 euro.
Vi forstår at dette er et veldig stort beløp, vi vet at du har et stort prosjekt i Taitsy på gang, samt månedlige forpliktelser til å støtte flere organisasjoner i Russland, vi vet at det nå er veldig vanskelig å samle inn donasjoner til arbeid i vårt land . Men vi har ingen andre å henvende oss til for å få hjelp. Dette tilbudet vil gjelde i løpet av denne måneden, i november spår de allerede en økning i kullprisene. Vi ber dere hjelpe oss med kjøp av kull i mengden som er mulig for dere. Klarer vi å kjøpe inn alle 500 tonn, så er dette nok for denne vinteren og til halvparten av fyringssesongen neste år.
Vi tror oppriktig at vårt felles arbeid vil gi mye frukt i de frelste sjeler!
Må Herren velsigne dere i liv og tjeneste!
«Berg dem som føres til døden,
hold igjen dem som vakler mot retterstedet!»
Ordspråksboken 24:11
Med respekt og broderkjærlighet,

direktør – Sergei Matevosjan, samt alle ansatte og de som går på rehabilitering ved senteret “Nytt Liv”