Litt om det daglige på Vårsol m.m.


Dette fikk jeg lov å legge ut.

Ønsker noen å støtte dette store arbeidet så kan de bruke konto nr.3080.32.71530 eller Vipps nr.59695

Takk for all omsorg, forbønn og støtte.

Mvh

Steinar

Guds Fred kjære Steinar og kjære venner!

Litt om det daglige på Vårsol og Inntakssenteret for kriserammede mødre med barn.

For tiden går vi (Stiftelsen Vårsol) gjennom en rutinemessig kontroll fra Justisdepartementet. Vær med oss og be om alt skal gå så lett for oss som mulig, som det pleier å være. Det er en del papirer fra vår side som skal innleveres og en del svar som Justisdepartementet skal gi oss. Så jeg er nok opptatt med dette for tiden, mens Edvard er mye på skolen og hjelper med det praktiske. Det ble levert en stor del møbler til oss og det er mange ting som må holdes styr på. Edvard er midt i blinken for oss på skolen.

Et annet bønneemne er relatert til skolereklame. Under sommerleirene hadde vi en medarbeider som hjalp oss og som heter Aleksander. Aleksander opprinnelig er misjonær og er en som reiser på misjonsoppdrag. Etter å ha vært hos oss reiste han videre på et misjonsoppdrag. Han er en brennende evangelist og er en som ble glad i skoleprosjektet og som fikk i oppdrag fra oss om å fortelle om skolen dit han reiser. Denne mannen har fokus på barnehjem og institusjoner som jobber med gatebarn. For tiden befinner han seg i Toljatti, i Samara regionen og har videreformidlet oss en kontakt som arbeider med fosterfamilier, barnehjem og div institusjoner i Samara regionen. Vedkommende heter Olga og vi har allerede hatt et Skype-møte om skolen og elevene med henne. Olga ble veldig interessert i skoleprosjektet og vi har avtalt et møte med i august. Olga vil ta med seg potensielle elever og deres foreldre til Åpen dag på skolen. Vi vil lage alt til rette med kost og losji og tilbringe noen dager sammen på Vårsol. Vær med oss og be for den nye kontakten, be for foreldre og deres barn som skal besøke oss nå snart i august, samt misjonæren Aleksander som sprer ordet om skolen rundt om på institusjonene.

Inntakssenteret for kriserammede mødre med barn. Krisesenteret er i dag helt fullt. Det er ikke flere ledige plasser og vi ser en veldig stor nød blant mødre og et veldig stort behov for et slikt senter. Mødrene som befinner seg hos oss i dag er mødre som kommer fra veldig utsatte situasjoner. Flesteparten har opplevd umenneskelig behandling fra sine menn, samt fysisk og psykisk vold hjemme rettet både mot dem og barn. Mødrene som befinner seg på vårt krisesenter kommer til oss med barn. Barn er en forutsetning for at kvinner skal få hjelp hos oss. Men likevel kom det nå en kvinne til oss, som ikke har barn, men som befant seg i en krisesituasjon og som var rammet av vold hjemme som fikk plass hos oss etter en grundig gjennomgang av hennes situasjon. Selv om senteret var fullt klarte vi å lage henne en soveplass på kontoret til kjøkkensjefen, som ikke brukes foreløpig. Og hun var villig til å bo hos oss bare hun fikk et fredelig sted å være. Hun kom til oss i forigår etter midnatt. Det er ikke vanlig at noen kommer til oss etter leggetid, men grunnet mannens jobb kunne hun rømme hjemmet uten å bli anholdt av mannen kun om natten. Så vi stod på med møbleringen av kokkekontoret, både jeg og mannen min Aleksei.

Ellers er det 5 familier (mødre med barn) som bor hos oss i dag og som får hjelp. 2 av disse bruker vårt senter som hemmelig adresse. Ett av barna hos en av familiene er så skadet mentalt og psykisk at hun trenger hjelp med en psykiater. Å få time hos en psykiater er meget vanskelig og kostbart. Vi vil prøve å hjelpe denne familien med å få en time og støtte denne timen økonomisk. Denne timen vil være veldig viktig for videre utredning.

Vær med oss og be for krisesenteret for mødre med barn. Vi forstår godt at prosjektet er midlertidig, men likevel er vi i full gang med dette arbeidet og gir hele vårt hjerte til mødre i nød og ser at det er et stort behov for et slikt senter.

Mvh,

Lera Aleksandrova