Nyhetsarkiv 2012-2014


Julehilsen fra Barnesanatoriet 2014 – Klikk HER

Søyland Skole – Julekonsert 2014 – Klikk HER

Julehilsen fra HTR 2014 – Klikk HER

Bilder fra Julen på vårsol – Klikk HER

Julehilsen fra Vårsol 2014 – Klikk HER

—————-

RUSSLAND – November 2014

En fantastisk reise sammen med en flott gjeng sier Steinar Harila. Nøden var stor og hele forsamlinger reiste seg for å søke frelse.

Vi har mottatt følgende reisebrev fra Aud Vabø.

Hjelpesendingtur til Russland November 2014

Me har hatt ein fin tur til Russland. Verdifull for både oss som reiste, og dei me møtte. Med 28 personar vart me ein samansveisa gjeng etter kvart.

Me vart møtt som kongelege overalt med norske flagg og klappsalvar.

Det gjer intrykk når me møter overfylte lokale der me kjem, og vår flokk måtte sitje seg i trappa opp til scena. Likevel stod folk som sild i tønna langs heile veggen og på galleriet. Dette skulle me ynskje å sett heime i Noreg. Slik var det dei fleste plassane me kom. Dei var hungrige på åndeleg mat, men og mat for å overleve. På slutten av møta vart dei som ville bli frelst bedt om å reise seg, og over halve salen reiste seg.

Utsikten framover virkar mørk for det russiske folket. Me traff flyktningar som kom i frå Ukraina, og dei møtte oss i den Lutherske kyrkja i Vyborg. Dei var i ein nødsituasjon og på bar bakke. Dei hadde budd i ein leilighet i tre månader, men hadde ikkje betalt for seg. Vår gruppe hadde ei innsamling til dei, slik at dei kunne betale husleige. Dei fekk også dyner, sengetøy og matpakker frå hjelpesendinga i bussen.

Dei andre flyktningane traff me på Ladasenteret. Det var ei mor og ein gut på 11 år. Dei hadde flykta i frå Ukraina. I ei veke hadde dei gøymt seg i kjellaren der dei budde på grunn av skyting rundt husa. Etter ei veke var det framleis skyting. Ein lastebil klarte å skjule dei i bilen sin over grensa. Det var mykje nød og fattigdom.

Vårsol låg vakkert til i vintersola, med rim på trea og ni minusgrader. Verkeleg eit Guds underverk. Bedehuset var stort og funksjonelt. Salen var to gonger så stor som dei norske bedehus. Frå peisen brant det lystelig.

Me vart møtt med eit rikholdig program, og bygdefolket var med. I flotte drakter og med russisk disiplin hadde dei ein proffesjonell framføring. Det var ei oppleving å høyre frå dei minste til den eldre garden, som hadde morosame etterlikningar av dyrelydar. Me fekk sjå oss om i husa som var tenlege og gode.

Me fekk gå inn i eit par hus i nabolaget. Ein må sjå det for å tru det. Det var heilt til nedfalls. Ruter var knust i andre etasje. Vedkomfyren var i bruk for å varme opp i leiligheta og vatnet dei brukte. Den var heilt brannfarlig. Det er vanskeleg å beskrive korleis tilstanden i huset var.

”Dikony” er ein heim for gateborn som budde i kloakken eller på gaten i frå dei var ganske små. Leiaren for heimen var ei nydeleg jente med gode leiarevne. Viktoria som ho heitte var dyktig, mild, men bestemt. Barna hadde ei fin forestilling med song for oss.

Dei minste som var litt urolige, og ikkje så gode å halde styr på dreiv med akrobatikk framfor dei som song. Men alle var heilt avslappa. Nokon bar preg av å ha vore forsømde, utan kjærleik og omsorg. Andre såg ut som å greie seg godt. Heimen osa av kjærleik.

Eit barn var kome inn kvelden før, ganske skada. Det var faren som hadde skada og voldtatt ho. Barnet hadde behov for medisinsk behandling. Mora vart sett i fengsel for å beskytte henne frå mannen.

Me var også i Nytt liv senteret i Kottly. Det er ein nedlagd militærleir som tek inn dei som vil ut av rusen. Dei som skriv under på at dei vil vere der eit år, og slutte med rus, kjem inn. Dei fleste greier det. Mange av dei er blitt frelst, og blir verande på senteret. Dei arbeider utan løn, men får hus og mat. Etter eit godt måltid på senteret kom me inn i eit fullsett lokale. Fleire vart frelst. Dette var berre ein del av det me var med på. Eit par av dei som var med på turen hadde sjølve vore ute på ”kjøret”. Dei kom med sterke vitnemål om kva Gud hadde gjort i livet deira. Dette gjorde inntrykk.

Ein kjenner seg privilegert og velsigna som får vere med på ein slik tur, og med eit så godt reisefølgje. Ein stor takk til Steinar og Alfhild som kjørte og leda oss gjennom heile turen. Det har vore ei fantastisk oppleving.

– Aud Vabø

Nov 2014 nr 1 Nov 2014 nr 2 Nov 2014 nr 3 Nov 2014 nr 4 Nov 2014 nr 6 Nov 2014 nr 5 Nov 2014 nr 8 nov 2014 nr 9 Nov 2014 nr 11 Nov 2014 nr 10 nov 2014 nr 12 Nov 2014 nr 13 Nov 2014 nr 18 Nov 2014 nr 14 Nov 2014 nr 15 Nov 2014 nr 17 Nov 2014 nr 7 Nov 2014 nr 16 Vårsol jul 2014 nr 2 Vårsol Jul 2014 nr 1

 

NYTT OMSORGSHJEM I TAITSY, RUSSLAND

“Hjelp til Russland” ønsker å være med å bygge et nytt omsorgshjem i byen Taitsy i Russland. Nedenfor vises planer og fasader for nybygget.

2.-etg Omsorgshjem-fasade-bak 2-1.-etg Omsorgshjem-fasade-mot-gardsplass Kjeller

 

BILDER FRA ISRAELSTUREN – OKTOBER 2014

Israel okt 2014 nr 1 Israel okt 2014 nr 3 Israel okt 2014 nr 2 Israel okt 2014 nr 4

 

STRIKKEKLUBB I KRISTIANSAND
En strikkeklubb i Kristiansand har i mange år strikket varme og nydelig strikkeklær som vi kan ta med til Russland. Der skal de varme mange mennesker. Men du hvor det varmer når vi ser hva som gjøres med varme hjerter for andre her. 31.10.14.

Strikeklubb 2014

 

Se bilder fra åpningen av den nye avdelingen på Neve Michael. 

Neve Michael nr 2 Neve Michael nr 3 Neve Michael nr 1 Neve Michael nr 4 Neve Michael nr 6 Neve Michael nr 8 Neve Michael nr 9 Neve Michael nr 7 Neve Michael nr 12 Neve Michael nr 5 Neve Michael nr 11 Neve Michael nr 10

 

Åpning av barnebyen Vårsol

Sist oppdatert: 19.06.2014 // Det var både sol ute og sol inne da barnebyen Vårsol ble offisielt åpnet i Leningrad fylke 12. juni.

Barnebyen, der familier med barn adoptert fra barnehjem alt har flyttet inn, er bygget av stiftelsen Hjelp til Russland, og ligger i Tajtsy i Leningrad fylke sør for St. Petersburg. Den består av 24 leiligheter, allhus, lekearealer for barna og en fabrikk som skal gi arbeid til beboerne etter hvert. Hele prosjektet har til nå kostet like opp under 27 millioner norske kroner. Alt er samlet inn i private gaver fra Norge.

På åpningsdagen deltok blant annet representanter for lokale myndigheter, varaordfører i Kristiansand Jørgen Kristiansen og representanter fra Det norske generalkonsulatet i St. Petersburg. Ikke minst hadde omtrent 90 av de norske bidragsyterne tatt turen til Tajtsy, som viste seg fra sin beste side i strålende sol. Den offisielle åpningen ble foretatt med snorklipping ved Steinar Harila, leder i Hjelp til Russland, biskop Aari Kuukauppi og generalkonsul Heidi Olufsen. Deretter ventet en festforestilling i det flotte allhuset, der man ikke bare fikk høre hvordan prosjektet er kommet i stand, men også fikk oppleve flotte innslag med musikk og dans fra både de norske gjestene og beboerne i barnebyen og lokalområdet.

Julefest på Agape. Til stor glede for mange.

image_resizeCAHE2IKF

Ny Rapport Master. Rafra-Master-av-16-01-2014pport- Trykk på linkk.  for å lese den og se bilder.

God morgen Steinar!
Har snakket med Olga, kona til Sasha, hun sier at Sasha føler seg kjempe dårlig nå og var lagt inn på et sykehus i SPb, alle medidsinsk opplysninger er sammen med han, hun skal reise dit i dag, få ut alle papirer, skanne de og sende til meg. hun hilser mye og takker for omtanker, og sier at papirene kommer i morgen.
Også fikk jeg nå skriftlig den bønnrop fra Nytt Liv om han mannen som har problemer med tennene, du sikkert husker han, han heter Dima og du har hilst på han da var vi på Kotly sist.

—–
“Kjære Steinar!
Takk for sist! Nå har vi en nødrop til dere igjen:
Rehabiliterings senteret “Nytt Liv” har en veldig god arbeider, han heter Nikitin Dmitry og han er 37 år gammel. Han bor på Nytt Liv fra 2010 sammen med kona sin og ei datter på 6 år. Familien dems er tilknuttes tett til Senteret, Dima sine foreldre er gamle pensjonister, foreldrene til hans kona er dø, så de har ingen slektninger som kan hjelpe dem økonomisk, derfor de er på full drift av Nytt Liv senteret.
Nå har Dima store problemer med helsen sin. Han har både HIV og hepatitt C, bruker stark terapien mot disse sykdomene, etter den siste medisinsk kurset av terapien hans tenner begynne å vakle (holder seg ikke på plass), kjevebeinet begynner å bli ødelagt, gingiva kommer seg ned over og han risikerer å miste alle tennene og få store problemer i ansikt i forhold med øddelegelse og betennelse prosess i kjevebeinet. Han trenger 4 kirurgi operasjoner (rengjøring og restaurering av kjevebeinet, fjerning av nerver på tennene og bindendelse av tennene hans). Han har vært hos lege, fikk undersøkelse og tok alle prøvene, så legen ga sin medisinsk beslutning: hele behandlings kurset for Dima koster 3300 dollars.
Vi alle på Kotly, og egentlig alle ansatter på Nytt Liv ber Stiftelsen “Hjelp til Russland” å hjelpe til Dima. Han er virkelig god kristen man og god medarbeider på Senteret. Tusen takk på forhånd!
Med stor hilsen og ønsker om Guds velsignelse til alle i HTR,
Aleksander, leder på Kotly og alle beboerer her.”

——
«Hjelp til Russland»

Jeg fikk være med på turen som «Hjelp til Russland» hadde 15. – 24.11. 2013. Jeg hadde lest noe, og samtalt med personer om dette arbeid. For meg som «første reisende» ble turen utrolig spennende, og gav mange inntrykk av forholdene blant barn, ung, eldre samt arbeidet blant jødene
Samtidig var det oppmuntrende å få se den store glede som barna og de eldre tok imot oss på, de sette stor pris på vårt besøk. Jeg vil også nevne de ansattes omsorg og innsats som de viste mot de som hadde behov for deres tjeneste. Jeg tenkte ofte på disse linjer når jeg så deres arbeid:
«Gå omkring i Jesu navn, hjelpe, trøste, stille savn.
Vise medynk, tørre tårer, lege alt som hjerte sårer.Anker
Virke sådan i det stille. Det var det jeg gjerne ville.
Lokke smil av tårer frem, for en hjemløs skape hjem.
Dele noens savn og smerte. Tenne håp i motløst hjerte.
Virke sådan i det stille, det var det jeg gjerne ville.»
Det var også fint å få se hva stiftelsen: «Hjelp til Russland» har fått utrette, både med hus, skolebygg og ikke minst bedehuset i barnebyen Vårsol. Jeg merket meg også den enestående hjelp som de forskjellige ansatte utførte i de ulike avdelingene. Det samme merket jeg overfor barnehjemmene, eldresentrene, og de som har og hadde hatt problemer med narkotika og alkohol. Å få se med egne øyne den omsorgen som de ansatte hadde, og måten de behandlet alle på gjorde et stort inntrykk på meg.
Vitnesbyrdene til lederne for de forskjellige avdelingene var gripende å høre.
De sentrale utaleleser om hva Jesus hadde gjort i deres hjerter var sterkt å høre. Steinar Harila ledet oss (gruppen på 44 stk.) på en fin og god måte. Hans forkynnelse under møtene var sentral om Jesus Kristus. Det var bare dette navn som kan gi frelse, og mange i forsamlingene reiste seg opp og ba om å bli frelst når innbydelsen ble gitt.
Hilsen fra en «første reisende mann»
Trygve Vasvik

—–
Gode venner!

Situasjonen for hjem for gatebarn i i Vyborg i Russland er i alvorlig krise. De som tidligere har betalt for drifta gjennom mange år har nå gitt opp. Det fører til de står i fare for å måtte stenge dørene for de som i dag bor der. Det er som de selv sier barn uten andre alternativer og for mennesker som må ha et sted å få noe mat for dagen. Det er veldig tøft å kjenne barna som satt på fanget mitt for noen dager siden og tenke på at de skal kastes ut på gata. På den måten sviktes av oss voksne en gang til. Først var det mor og far som ikke ønsket de. Vi i Stiftelsen vår vil ikke svikte disse små. Derfor skal vi hjelpe de. Det er muligens noen flere som ønsker å hjelpe oss å gi de trygghet. At de skal få bo der og vi tar alle kostnadene. Blir du med?

Vi i stiftelsen Hjelp til Russland ønsker å ta ansvar ved å sikre driften. Skal vi klare det ber vi om din støtte. Vil du støtte dette så kan du sende din gave til konto: 3080.32.71530.

Må Gud velsigne dere alle.

Mvh Steinar Harila

Klikk HER for å se film fra DIKONY

——-

Åpne for meg dine veier.

Åpne for meg dine veier, Herre,

og vis meg de mange sår du fikk.

Du som hang der blodig på et kors,

og gjennom gatene du sliten gikk.

Du bar dette Kors til Golgata,

for mine synder du ville ta.

Dine egne Kjæreste hjertebarn blir hunset, sparket, spyttet på.

De blir hatet av en hel verden, så avskyelig, så hjerterå.

Og midt i all krig og uro, ligger en hvit og blå diamant.

En vakker liten verden.

Inn i mellom diktatur.

Her lever ditt folk mellom hat, gjerder og mur.

Er det rart at vi kan elske dette land,

dette folk?

Her er vi alle en stor familie på bakgrunn av vår

historie. Israel skal aldri forsvinne,

for en vakker dag skal det bli fred.

Du skal vel aldri gå under,

for hvem er vel Israels vokter?

Jo, det er Herren vår Gud.

Han som gav Moses de viktige ti bud.

Som jeg elsker, deg Israel.

Folk, land, sted, her som blodet rant og folket ditt led.

Frykt ikke Israel, når dine fiender maser.

Vær ikke bekymret når tordenskrall

og raketter over deg raser.

For Gud holder sin beskyttende hånd over deg.

Du er jo Guds utvalgte folk. Og selv om mange på Deg venter,

gleder vi oss til du stiger ned på Oljeberget, og oss henter.

Skrevet av

Kirsti Storhaug på Bibelferie i Netanya – 13

——–

Trykk her for å se de siste bildene fra bygging av bedehuset.

—-

Takk for Finnmarkstur.

Kjære dere alle som har stått på for å få gjennomført denne uforglemmelige fine turen.
Else Marie og jeg vil sende dere en stor takk for en alle tiders fin tur. Alt var vellykket, det fine været hadde vi med oss, et hyggelig reisefølge var med oss, en flott natur, særdeles fin mottagelse og pleie på alle steder der vi overnattet og spiste, gode sjåfører som førte oss trygt fram på mange slags svingete og trange veier, og ikke minst, et særdeles hyggelig værtskap som vi følte ikke kunne få gjort nok for oss pasasjerer. Du Steinar underholdt og fortalte oss på en klar og fin måte om alle di mange, for deg kjente stedene som vi passerte underveis, og Alfhild som varmet pølser, serverte oss kaffe og underholdt oss på en særdeles god måte. Vi håper ikke at vi har slitt dere ut på turen.

Det åndelige fellesskapet må jeg også berømme. Mye sang og musikk, og spesielt vil jeg nevne Eva og Lilly som spilte og sang så fint for oss. Det var en opplevelse å sitte og lytte til deres klare og varme stemmer.
Så ga Gud oss noen vekkende taler som du formidlet til oss. Det trenger vi. Må Gud velsigne dere og det viktige arbeide dere står for både i Rusland og Israel.
Så ber jeg dere også hilse til Helga og Kjell med takk for at dere førte oss trygt fram og tilbake den lange veien.
Tusen takk for en uforglemmelig tur. Vil hilse dere med noen vers fra Joh. 14, fra v.27 og vi ønsker dere fortsatt en god sommer.

Vennlig hilsen Else Marie og Hans Kristian.

——

Artikkel fra siste hjelpesendingstur skrevet av Kjersti Andrea Storhaug. hjelpesendingsturjuni13

——

Brev fra Neve Michael. Therapy-Enrichment-Center–for-Steinar-April-2013. Trykk for å lese på engelsk.

Siste Rapport fra Vårsol. Rapport-fra-Sergei-Bedehus-Varsol 31.03.13. Trykk link for å lese.Nye bilder fra bygging av bedehus kan du se ved å trykke her

—–

Savolainen Andrei 43 år. Savolainen Julia 31 år. Savolainen Elmeri 7 år. Savolainen Vanja 10 år.
Savolainen Andrei – født i 1969 i Sibir. Mine røtter på farens side er fra Savolainen slekten, de hørte til Ingerins finlendere som har bodd i Gatskjina fylke.
Faren ble forvist til Sibir som fiende av befolkningen, og var fange syv år. Han levde i Sibir etter han ble satt fri og døde der.
Andrei var i militæret i Mongolia, og senere arbeidet han i politiet, 12 år totalt. I 1999, etter en lang søken etter Gud og menighet, tok Andrei imot Jesus Kristus og ble konfirmert i den Lutherske kirken i byen Irkuisk. Der har jeg organisert en avdeling av Ingrids kirken. Etterpå ble jeg sendt til en Bibelskole hvor jeg ble ferdig med den første graden i 2001. I 2001 året ble jeg gift med Julia, bryllupet ble holdt i den Lutherske kirken. Julia ble en kristen tidligere enn jeg, hun er også i den Lutherske religion.
I 2003 ble vår første sønn, Ivan født og vi flyttet til Leningradskaja fylke hvor våre røtter kommer fra.
I 2006 ble jeg kalt og ordinert av biskop Ari Kugappio til å bli diakon. Etter at jeg ble ferdig med Bibelskolen i 2009, ble jeg ordinert til prest.
Jeg ble den andre presten i Skvoritskom, Gatchina, Toksovo, Kolpansky og Gubanitsky avdelinger i den Lutherske kirken.
I dag koordinerer jeg arbeidet med kristne politi- og militærfolk i Ingrids kirken. Er også medlem i samfunnsrådet til politiministeren.
For to år siden ble en finsk prest syk, han hadde sin tjeneste i Karelien, og jeg ble bedt om å tjene i de Karelske avdelinger. Der ble jeg prest for tre menigheter. I dag er det en fast prest i Karelien. og jeg sammen med familien min, tok imot tilbudet fra Mirja om å flytte til Aleksandrovka.
Før dette har vi som familie byttet 8 bosteder. Grunnen er – at vi ikke har noen eiendom selv. Vi planlegger å bo her fast. Organisere og passe på en menighet, bygge et kirke bygg, forkynne evangeliet i området, adoptere et barn fra et barnehjem i Gatchina byen.
Vi vil også hjelpe Mirja i hennes oppgaver og planer. Vi takker Gud for denne muligheten – å få bo i et fint hus som er bygd av deg og andre brødre og søstre fra Norge.

Med bønner for deg og dine kjære og slekten,

Familien Savolainen
Trykk her for å se bilder av Familien Savolainen

——-
Kjære fantastiske venner,
Neve Michael er et hjem for barn i risiko .. De 280 gutter og jenter som er med oss ​​kan ikke bo hjemme og bør ikke bo hjemme fordi det er for farlig. De lider av omsorgssvikt, fysisk mishandling, seksuelle overgrep, foreldre som bruker narkotika, foreldre som er i fengsel for forferdelige forbrytelser. Med din hjelp, takk Gud, er vi renoveringen og rehabilitering en svært gammel bygning, slik at vi kan ta i ytterligere 36 barn. Vi blir kontaktet hele tiden å ta inn flere gutter og jenter. Israel trenger oss. Husk at barn som kommer til Neve Michael bo hos oss for 6,8, 10, selv 13 år. Det er den eneste virkelige hjem som de har. Vi er en non profit barnas hjem og vi stole på Ministry of Welfare for støtte. Men de er bare i stand til å gi oss 75% av driftskostnadene. Og når vi trenger å gjøre om en sovesal, gir velferd departementet oss ingenting mot renovering.
Bygningen som du hjelper oss med vil være klar i løpet av sommeren, slik at vi kan gi det og begynne å imøtekomme flere barn. Du har med lykke og glede til så mange. Det er en utfordring bare å kle og mate barna som kommer vår vei. Vi får bare 12 dollar i måneden per barn for klær og sengetøy .. Jeg snakket med Daniel, som er ansvarlig for kjøkkenet, og han fortalte meg at han bruker to millioner shekel i året bare på matvarer.
Vi er stolte av at vi er den eneste barnehjemmet i hele Israel som har så mange URGENLY nødvendig og nødvendige tjenester for barn i RISK. Vi har kandidater som var på Neve Michael nesten 70 år siden, og de forteller oss til denne dagen … at ikke bare de har lyktes i å bli gode borgere av Israel .. men de er i live i dag på grunn av Neve Michael .. på grunn av de endeløse mengder av kjærlighet og omsorg som de har mottatt fra en slik dedikert personale. Dere er våre partnere. Vi kunne aldri gjøre dette uten deg. G-d Bless You!

Fra: Hava & David Levene [mailto: dlevene@actcom.co.il]
Sendt: Tirsdag 5 februar 2013 07:03
Til: hava@nevemichael.com

———–

Rapport fra Master 2014 for å lese rapport fra Master
Rapport fra Master 14.02.13. for å se bilder hjullaster som er gitt til barnebyen Vårsol og bilder fra arbeid med bedehuset.

———–
Minneord for Margit Fure.
Det var i januar 2010. Margit og jeg satt på en kafé i Oslo og snakket om dagens store begivenhet. På sommeren i 2009 hadde hun fått meldingen om at hun hadde blitt tildelt Kongens Fortjenstmedalje i sølv. Festen var på gamle Ferdaheimen, og ordføreren i Selje var Slottes forlengede arm ved over-rekkelsen av medaljen. Alle, små og store i familien, hadde fylt Ferdaheimen. Nå hadde vi nettopp vært på Slottet og takket for medaljen. Margit kom til å stå nærmest Kongen. Det ble småprat i gruppen, men ut av øyekroken så jeg Margit i engasjert samtale med Kong Harald. Det virket så naturlig.
Margit ble født på Fure i Selje 6. mai 1925. Det betyr at hun kom til verden på den tiden Fure sto fram i sin vakreste skrud. I mai brukte kusymra å dekke alle bakker. Vi ble så glad i den blomsten. Den sto etter skoleveien vår, og en liten barnehånd strevde med ikke å miste grepet om buketten før den kom i vann i en liten kopp uten hank.
Margit var flink på skolen. Som liten tenkte jeg at Margit var så glad, så snill og så pen med det tykke, lyse håret. Glad var hun også da hun kom tilbake fra Ungdomsskolen på Vereide der hun fikk utfolde seg både teoretisk og praktisk. Tante Marta tenkte nok at kanskje kunne hun gi Margit opplæring i hotellfag på Ungdomsheimen i Ålesund! Det gjorde hun, og Margit betraktet nok også denne tiden som nettopp det, en opplæring. Dermed stilte hun sterkt da hun søkte jobb ved Norrøna Hotell i Oslo der hun arbeidet et år.
Men så skiftet Margits liv retning. De neste to årene var hun elev ved Bibelskolen i Bergen, og ble etter dette umiddelbart ansatt som predikant, barne- og yngresarbeider i Sunnhordland, Hardanger og Voss Indremisjonssamskipnad. Her fikk Margit brukt alle sider av seg, både i det praktiske og det forkynnende. Sammen med Aud Lønning reiste hun i mange år. Men hun fikk også brukt sine evner som gründer i etableringsarbeid med leirstedet Brandøy som sto ferdig i 1966. Margit var en god taler. Fordi hun var så praktisk, og fordi hun var kreativ og skapende og kunne sin Bibel, nådde hun inn til både gamle og unge. Men hun var like god til å samtale med folk, og ikke minst til å vise omsorg hjemme og ute når livet var vanskelig. Den tiden Margit var ansatt, sies å ha vært en pionertid som lyser i Samskipnadens historie.
Men så tar Margits liv enda en ny retning. Hun ble ansatt som oldfrue og senere som hus-økonom på Grand Hotell på Stord i 1971. Hun gjorde også her en bemerkelsesverdig god jobb. På Grand Hotell sluttet hun ved oppnådd aldersgrense. Veien gikk da til Stadlandet der hun overtok Ferdaheimen etter tante Marta, foretok oppussing, fikk orden på hagen (Margit hadde grønne fingre) og drev stedet eksemplarisk i 14 år. Senere holdt hun ”åpent hus” og viste den store gjestfrihet som vi ble oppdradd til på Fure. Samtidig ble hun i bygdene i Selje brukt som taler og predikant, og hun drev søndagsskole som hun hadde gjort både på Fure og på Stord. Men Margit fikk også tid til reiser, til Nepal, Israel, Patmos, Samos, Tyrkia, Roma og Paris. Og i stille stunder fikk hun tid til å sy, strikke og brodere. Så kom Russlands- hjelpen opp. Hun var ikke så helsemessig sterk nå, men foretok flere reiser dit. Etter hvert fikk hun et nettverk som både strikket, sydde og pakket. Slik fikk hun også satt prosesser i gang: Hva kan vi gjøre? Akkurat det vet de nå, hennes hjelpere: De vil pakke og få sendt det som står igjen av Margits ”Russlands-lager” på Stadlandet!
Etter et fall, kom Margit først til Seljetunet og så til Nordfjordeid Sykehus, der hun forlot oss 21.desember 2012. Det gikk så fort, og det var et sjokk. Tilbake er et tomrom etter et stort, omsorgsfullt menneske. På stua på Fure henger et bilde som far bestilte og fikk rammet inn i Bergen. Det var deres bryllupsord: ”Og vi så hans Herlighet, den herlighet som den enbårne Sønn har fra sin far, full av nåde og sannhet.” Vi har bare sett en avglans av denne Herlighet, mens Margit nå har sett den fullt ut. Vi ønsker Guds fred over ditt minne, kjære Margit!
Paula Fure og Svein Westad – for familien.

TRYKK HER for å se bilder av barna på Vårsol som får julegaver fra Norge.

———

TAKK etter Hjelpesendingstur til Russland

Takk og takksemd er dei orda som best kan dekke det eg kjenner inni meg etter min fyrste hjelpesendingstur til Russland i november 2012!

TAKK for at eg fekk vere med på turen! TAKK for alle dei flotte menneska som er engasjert i dette arbeidet! TAKK for Alfhild og Steinar, og resten av styret, for all den nestekjærleik dei viser og formidlar! TAKK til våre sysken i Russland som og formidlar Guds kjærleik til andre i nærmiljøet, sjølv om dei lever under ekstremt vanskelige kår sjølve! TAKK for at eg bur i eit land der innbyggjarane blir tatt vare på! Og sist, men ikkje minst, TAKK til Vår Himmelske Far som lar dette arbeidet i Russland lukkast og skaper så mye god frukt!

Måtte Guds gode hand og hans underfulle nåde fortsett kvile over alle dei ulike prosjekta og kvart enkelt menneske som er engasjert i dette arbeidet!

Å gi ein utfyllande rapport frå ein slik tur, går ikkje an. Det må OPPLEVAST!

Så viss du ynskjer å utvide ditt livs perspektiv, å få vere med å hjelpe menneske som lever under svært vanskelige forhold, kjenne takken stige i hjarta mens du ser og høyrer kva Gud har utrette gjennom menneske som er villig til å gå hans ærend, SÅ MÅ DU RINGE MED EIN GONG OG MELDE DEG PÅ NESTE HJELPESENDINGSTURJ!!

STOR TAKK frå

Helga Åkre Nøkland EIKEN
Trykk for å se bilder fra turen

—————–

Nye bilder fra Neve Michael:

Bygningsarbeidet går bra sier de og de har mange barn som venter på at de kan komme inn.

De har i dag ca. 300 barn som bor der.

Neve Michale 2013 nr 2 Neve Michal 2013 nr 6 Neve Michael 2013 nr 9 Neve Michael 2013 nr 8 Neve Michael 2013 nr 7 Neve Michael 2013 nr 5 Neve Michael 2013 nr 4 Neve Michael 2013 nr 3 Neve Michael 2013 nr 1

 

Glimt fra siste tur til Russland November 2012:

image_resizeCA0RMLOG image_resizeCAPHTKAG image_resizeCAEM0OOH image_resizeCA9LKN71

image_resizeCASAE9DX image_resizeCATOK2LQ

image_resizeCAGZQ5AV

 

Hjelp til Russland støtter barnebyen ”Neve Michael ” i Israel.
Israel er et land med mange typer utfordringer. Mange voksne har store problemer av ulike slag og mange barn i Israel har det veldig vondt.
Deltagerne på Bibelferie i Bibelens land høsten 2011 ble kjent med barnebyen
” Neve Michael ” og utfordringene som de står overfor.
” Neve Michael ” tar vare på de tristeste tilfeller av risikobarn i hele Israel. Det er ingen andre barnehjem som har så mange spesial hjelpetjenester som de har.
Hit kommer gutter og jenter i alderen 4 – 18 år som har blitt seksuelt, fysisk eller følelsesmessig misbrukt. Det er mange barn som har mistet foreldrene i krig og her er kommer barn som er uten omsorg i hjemmet.
” Neve Michael ” ønsker å gi barna det beste som de kan. Barna fortjener et godt liv og her mottar de mye kjærlighet fra omsorgspersoner.
” Neve Michael ” er en del av organisasjonen Emunah. Organisasjonen ble grunnlagt i 1935.

Neve Michael 2012 nr 5
I Israel er dette den organisasjon som gjør mest for barn i fare. Det er en non- profit organisasjon . Barnehjemmet får støtte fra Velferdsdepartementet og skolen får støtte fra Kunnsakpsdepartementet i Israel.
Dette er bra, men utfordringen er at de bare får ca 75 % av de reelle kostnadene. Det er grunnen til at de er avhengig av hjelp fra andre.
Hjelp til Russland ønsker å være en støttepartner. Vi ble utfordret til å hjelpe dem i forbindelse med at de ville rehabilitere et bygg og lage et tilbygg. Prosjektet var kostnadsberegnet til en million dollar. Vi ble bedt om å hjelpe dem med å skaffe 250.000 dollar altså ca en og en halv million norske kroner.
Vi sendte ut informasjon i et lite blad som vi kalte ” Nødrop fra Israel ”. Her ble prosjektet presentert. Vi opplevde en enorm giverglede i Norge. Pengene kom raskt inn på kontoen som var merket barnebyen ”Neve Michael ”.
På Bibelferien i Natanya oktober 2012 hadde deltagerne på turen gleden av å besøke barnehjemmet. Vi overrakte symbolsk sjekken på en og en halv million norske kroner. Det var stort !

Neve Michael 2012 nr 3
Noen av barna opptrådte for oss med sang og dans. De utstrålte en enorm glede. Det var lett å se at de hadde det godt på dette stedet og at de var omsluttet av mye kjærlighet.
De hadde lyst til å gi noe tilbake til oss. Alle turdeltagerne fikk caps og et nett med logoen til ” Neve Michael ”.
Vi fikk lunch i en stor spisesal sammen med barna. Under måltidet var det en gutt som spurte om han kunne få synge for oss. Denne gutten kom fra Etiopia. Han var 11 år og han hadde bare vært på ” Neve Michael ” i tre uker. Dette ble en mektig opplevelse. Han sang så vakkert med afrikansk rytme. Etterpå fik vi vite at det var salme 121 som han sang.

Neve Michael 2012 nr 6

 

Vi fikk omvisning på stedet. Dert er en flott plass. Nå er det ca. 300 barn der, men ledelsen ønsker å gi plass til enda flere barn.
Vi ønsker å støtte dem i dette viktige arbeidet.
Hanne Risvold

——–
Kjære Steinar og alle venner i Norge!

Beklager for forsinkelse av rapporten.

Sender rapport av arbeid i Taitsy.

1. Byggelse av fabrikken:

 

Brev 9 2012

 

Isolasjons ull kommer til vegg-moduler under trykk gjennom rører.

Brev 2 2012

Arbeid for å isolere vegger med Eko-ull. Huller i membran limes med byggteip.

Vyborg 2012 nr 4

Brev 19 2012

En spesiell maskin å gi Eko-ull.

 

Det går prosess av ulllevering (pressing).

Brev 20 2012

Takkbelegg er på plass. Vinduers karmer har lagt i forhold med norsk teknologien.
2. Elekrisknett i Barneby: elektriske kabler skal legges inn på mandag den 10 september 2012. da kommer en spesiell traktor som kan grave med en kniv i jord en grøfte veldig akkuratt i 70 cm dypt.
Kabler legges inn i rør og legges inn i grøften.

Brev 21 2012
Rører til å bekytte kabler i jorden.

 

En spesiell slaks (veldig stark) kabel til å legge inn i jorden.

 

Brev 22 2012

3. Byggelse av fundament:
Planlegging for rørsistem.

Brev 23 2012
Kloakkrør til å legge de under fundament.

Brev 16 2012

Plannlegging for størrelse på fundament.

Brev 18 2012

 

Stor hilsen til alle. Sergei, 06.10.2012.5

Flere bilder fra Vårsol

Brev 12 2012

 

Brev 13 2012

 

Brev 14 2012

Brev 15 2012

 

Fabrikken på Barnebyen Vårsol reiser seg.

Arbeidet går fremover.

 

Brev 8 2012

 

Brev 10 2012

 

Brev 11 2012

Fundament og alt areal inne i fabrikken er ferdig. Rør for oppvarming og kloakksystem er kommet inn. Alle materialer for utvendig dekking på fabrikk bygg og taket er kjøpt og transportert på byggeplass.

Stor hilsen til alle!

Sergei, Taitsy, 23.07.2012

………………………

Kjære gode venner!

Jeg har slik behov for å takke alle dere som har vist så stor omsorg for arbeidet vi får delta i, av Guds Nåde. Takk at dere også husker på oss i deres bønner.

Vi hadde en utrolig sterk og utfordrende tur til Russland, der vi fikk ha flere evangeliske møter, mange gav tilkjenne at de ønsket å følge Jesus på himmelveien. Vi fikk åpne barnebyen «Vårsol» med Guds Ord og bønn.

Deretter reiste Alfhild og jeg til Israel og fikk samtaler om renovering og utbygging av barnebyen Neve Michael. Der fikk vi være med på en Bermitsa (konfirmasjon) fest. Hun som ledet denne store festen var en ca.12 år gammel jente. Hun hadde bodd på Neve Michael fra hun var 6 år. Som 6 åring så hun far drepe sin mor. Nå ledet hun festen som en moden jente. Vi opplevde at Gud ledet oss inn i store oppgaver som ligger hans hjerte nært og kjært.

Takk igjen.

I høst skal vi ha noen turer som jeg har lyst og nevne.

Israel og Netanya: Bibelferie i Bibelens land fra 9. – 19.oktober. Her er det muligheter for å forlenge turen for de som ønsker det. På denne turen skal vi bruke en dag på Neve Michael. Da skal dere få bli bedre kjent med prosjektet og dette utrolig gode stedet. Barna vil ha program for oss. Vi får også besøk til vårt møte på hotellet fra Neve Michael. Også andre spennende besøk håper vi på.

Nå er det tid for påmelding om du skal bli med.

Påmeldings skjema finner du på: www.fokusreiser.no

Tlf. 38 12 56 60. fax: 38 12 56 61

Så har vi en ny tur med hjelpesending til Russland 16.-25. nov. Der er enda noen få ledige plasser.

Til vinteren har vi en ny tur til Eilat: 28. februar til 14. mars 2013.

Denne turen er en ferietur som varer i 15 dager. Vi har daglige tilbud om bibeltimer og møter.

Det blir muligheter for utflukter til mange spennende steder og mål.

Det er her hvert å merke seg at flyselskapet (SAS) har satt krav om påmelding før 20. oktober.

Fokus har da gitt et tilbud om 500,-kroner i rabatt for de som melder seg på før 15. september.

Vi bor på Nova Hotell der vi har bodd de siste årene. Alle bor på suiter med to rom og en liten kjøkkenbenk. Vi har frokost og middag felles og dette er inkludert i turprisen.

Dersom du bestemmer deg før 15. september er det penger å spare på det.

Det hadde vært veldig spennende og godt om du ble med på noen av turene våre.

Mvh

Alfhild og Steinar